Allah Subhanahu wa Ta’ala berfirman: “Wahai Muhammad, ingatlah ketika datang pertolongan Allah dan kemenangan bagimu. Engkau menyaksikan manusia masuk Islam berbondong-bondong. Wahai Muhammad, karena itu bertasbihlah kamu untuk menyatakan syukur kepada Tuhanmu dan mohonlah ampun kepada-Nya. Sungguh Tuhanmu sangat lapang dalam memberikan ampunan kepadamu.” (An Nashr, 110: 1-3)

KAWE_KAWE AMBO

Tuesday, 26 July 2011

MHI

MHI,ini tak ada kena-mengena dengan Malaysia Hari Ini,tapi pasal Manusia Hari Ini,manusia hari ini dah tak berhati perut,macam iblis,malah lebih dari iblis.Semakin hari semakin banyak pembunuhan yang berlaku,tapi yang buat aku terharu sanggup pancung dan belah kepala pula...apa cerita ni,ini ceritanya..


Tetak kepala, pancung leher


 SEREMBAN: Misteri kehilangan seorang ejen pekerja asing sejak dua hari lalu terungkai apabila mayat mangsa ditemui dalam keadaan ngeri di sebuah ladang getah di Felda Pasir Besar, dekat Gemas, awal pagi semalam.
Lebih memilukan apabila mayat Mohd Sopian Mustafa, 34, yang hampir reput dan dipercayai dibunuh ditemui adiknya sendiri dalam lubang sedalam kira-kira satu meter dan ditutup dengan daun kering.


Menceritakan penemuan itu, Mohd Yatim, 29, berkata, dia berasa tidak sedap hati apabila dimaklumkan polis mengenai penemuan kereta Perodua Kancil milik abangnya di ladang berkenaan, kira-kira jam 12.20 tengah, malam kelmarin.

“Sejurus tiba, saya segera mencari di sekitar kawasan itu sebelum menemui satu lubang mencurigakan yang hanya ditutupi daun kering kira-kira 50 meter dari kereta berkenaan.“Sebaik mengalihkan daun itu, hati saya remuk melihat mayat abang yang hampir reput dengan kepala hampir terbelah dan masing-masing satu daripada pergelangan tangan dan telinganya putus.

No comments:

Search This Blog

Gadget

This content isn't available over encrypted connections yet.

Archives

PING BUSUK

APESAL TENGOK JER...