Allah Subhanahu wa Ta’ala berfirman: “Wahai Muhammad, ingatlah ketika datang pertolongan Allah dan kemenangan bagimu. Engkau menyaksikan manusia masuk Islam berbondong-bondong. Wahai Muhammad, karena itu bertasbihlah kamu untuk menyatakan syukur kepada Tuhanmu dan mohonlah ampun kepada-Nya. Sungguh Tuhanmu sangat lapang dalam memberikan ampunan kepadamu.” (An Nashr, 110: 1-3)

KAWE_KAWE AMBO

Wednesday, 13 July 2011

BAYI GERGASI

Bayi seberat 7.3 kilogram dan sekali gus memecah rekod dunia telah selamat dilahirkan di rumah sakit Long View,Texas Amerika Syarikat.Bayi lelaki itu diberi nama JaMichael,dilahirkan melalui pembedahan.Bayi itu dimiliki oleh pasangan Janet Jackson dan Michael Brown.
Berat bayi tersebut melepasi ramalan doktor yang menjangkakan hanya seberat 1.8 kilogram,kami benar-benar terkejut kata Johnson kepada Long View News-Journal,"Saya tak percaya yang bayi yang saya lahirkan begitu besar,segala pakaian yang saya beli untuk bayi saya sudah tidak boleh digunakan lagi".

Pihak hospital juga turut menghadapi masalah kerana ketiadaan simpanan lampin pakai buang yang bersaiz besar.Ibu kepada bayi tersebut menghidapi penyakit diabtes gestasional selama mengandung bayi tersebut,yang membuatkan tubuh bayi itu membesar,walau bagaimanapun ibu bayi tersebut terpaksa di rawat di hospital untuk beberapa hari untuk rawatan gula dalam darah.No comments:

Search This Blog

Gadget

This content isn't available over encrypted connections yet.

Archives

PING BUSUK

APESAL TENGOK JER...