Allah Subhanahu wa Ta’ala berfirman: “Wahai Muhammad, ingatlah ketika datang pertolongan Allah dan kemenangan bagimu. Engkau menyaksikan manusia masuk Islam berbondong-bondong. Wahai Muhammad, karena itu bertasbihlah kamu untuk menyatakan syukur kepada Tuhanmu dan mohonlah ampun kepada-Nya. Sungguh Tuhanmu sangat lapang dalam memberikan ampunan kepadamu.” (An Nashr, 110: 1-3)

KAWE_KAWE AMBO

Sunday, 15 May 2011

BUDAK 8 TAHUN DISUNTIK BOTOX

CALIFORNIA - Selalunya apabila kanak-kanak tersenyum dan menampakkan lesung pipit di pipi, ia adalah sesuatu yang sangat menawan. 


Tetapi jika kanak-kanak itu adalah anak perempuan kepada seorang ibu yang mahu memastikan anaknya memenangi pertandingan ratu cantik cilik, sebarang ketidak sempurnaan pada wajah anak kecil itu dianggap sebagai tidak boleh diterima.

Jurusolek sambilan, Kerry Campbell dikecam selepas mengaku melakukan suntikan botox terhadap anaknya, Britney, 8, kerana mahu mencegah kedutan pada wajah anaknya apabila kanak-kanak itu tersenyum.

Pengakuan mengejutkan itu menunjukkan bagaimana ibu bapa sanggup bertindak di luar batasan demi memastikan anak mereka memenangi pertandingan ratu cantik walaupun tindakan itu tidak sesuai dengan faktor umur kanak-kanak terbabit.

Beberapa pakar berpendapat, Britney bakal berhadapan dengan masalah psikologi dalam tempoh jangka masa panjang akibat rawatan itu.-Sinar Harian-

No comments:

Search This Blog

Gadget

This content isn't available over encrypted connections yet.

Archives

PING BUSUK

APESAL TENGOK JER...