Allah Subhanahu wa Ta’ala berfirman: “Wahai Muhammad, ingatlah ketika datang pertolongan Allah dan kemenangan bagimu. Engkau menyaksikan manusia masuk Islam berbondong-bondong. Wahai Muhammad, karena itu bertasbihlah kamu untuk menyatakan syukur kepada Tuhanmu dan mohonlah ampun kepada-Nya. Sungguh Tuhanmu sangat lapang dalam memberikan ampunan kepadamu.” (An Nashr, 110: 1-3)

KAWE_KAWE AMBO

Monday, 14 March 2011

RAKYAT BUKAN ISLAM PERLU TAHU DASAR PERJUANGAN PAS-N BALASUBRAMANIAM

SHAH ALAM – Rakyat bukan Islam di negara ini perlu mengetahui dasar Islam diperjuangkan Pas bagi memudahkan mereka memahami agama itu dengan senang.

Timbalan Ketua Dewan Himpunan Penyokong Pas Malaysia (DHPPM), N Balasubramaniam berkata, masyarakat di Kelantan bersikap terbuka berhubung tindakan Kerajaan Negeri melarang penjualan loteri Big Sweep. Menurutnya, isu ini cuba diperbesarkan pihak luar, terutamanya pemimpin bukan Islam, dengan alasan untuk merosakkan imej Kerajaan Kelantan.

“Banyak kelebihan jika menerima keputusan larangan penjualan tiket loteri itu,” katanya kepada Sinar Harian, semalam.

Balasubramaniam berkata, 10 tahun lalu, Menteri Besar Kelantan, Datuk Nik Abdul Aziz Nik Mat telah mengadakan perbincangan dengan tokoh Budha dan Hindu di negeri itu dan mereka sepakat dengan keputusan yang dilakukan Nik Aziz.

“Nik Aziz tidak akan membuat keputusan tanpa berbincang dengan pihak sepatutnya,” katanya.

Sebelum ini, Exconya, Datuk Takiyuddin Hassan dalam Sidang Dewan Undangan Negeri (DUN) Kelantan berkata, Kerajaan Negeri mengharamkan semua bentuk perjudian dan lesen bagi premis serta segala bentuk aktiviti perjudian tidak dikeluarkan di negeri itu.

No comments:

Search This Blog

Gadget

This content isn't available over encrypted connections yet.

Archives

PING BUSUK

APESAL TENGOK JER...