Allah Subhanahu wa Ta’ala berfirman: “Wahai Muhammad, ingatlah ketika datang pertolongan Allah dan kemenangan bagimu. Engkau menyaksikan manusia masuk Islam berbondong-bondong. Wahai Muhammad, karena itu bertasbihlah kamu untuk menyatakan syukur kepada Tuhanmu dan mohonlah ampun kepada-Nya. Sungguh Tuhanmu sangat lapang dalam memberikan ampunan kepadamu.” (An Nashr, 110: 1-3)

KAWE_KAWE AMBO

Sunday, 20 March 2011

FUTURE TRANSPORTATION

Marotti ialah sebuah kereta berkonsepkan tiga roda yang dibangunkan di Poland.Kereta ini di inspirasikan dari jet pejuang yang begitu laju,kepantasan kenderaan ini mungkin membuatkan pemandu lain terkejut,bayangkan kalau kenderaan ini muncul secara tiba-tiba dihadapan kita.Dibahagian belakang kereta ini kelihatan ada dua sirip tapi
bukan sengaja ditonjolkan untuk menambah serinya tetapi menjadi alat perenjat hentakkan dan ia di perbuat dari bahan "heavy duty steel".

Kereta ini hanya ada satu tempat duduk(seat) tak boleh merasa la kalau nak tumpang,enjinnya terletak dibahagian belakang.Kapasiti enjin berkuasa kuda 100HP@11,000rpm,750cc-V4 keluaran Honda dan seberat 440kg,mempunyai 6 transmisi gear(foward) yang hebatnya transmisi gear reversenya digerakkan dengan kuasa elektrik (electric powered reverse gear).No comments:

Search This Blog

Gadget

This content isn't available over encrypted connections yet.

Archives

PING BUSUK

APESAL TENGOK JER...