Allah Subhanahu wa Ta’ala berfirman: “Wahai Muhammad, ingatlah ketika datang pertolongan Allah dan kemenangan bagimu. Engkau menyaksikan manusia masuk Islam berbondong-bondong. Wahai Muhammad, karena itu bertasbihlah kamu untuk menyatakan syukur kepada Tuhanmu dan mohonlah ampun kepada-Nya. Sungguh Tuhanmu sangat lapang dalam memberikan ampunan kepadamu.” (An Nashr, 110: 1-3)

KAWE_KAWE AMBO

Monday, 19 December 2011

WARGA IRAN DITAHAN DI PATTAYA KERANA KES PEMERDAGANGAN MANUSIA

Polis Pelancong Pattaya menahan seorang ahli geng penyeludupan manusia pada Malam Ahad lalu yang dituduh memancing wanita Eropah timur ke Pattaya untuk bekerja di rumah urut. Bagaimanapun, apabila mereka tiba di Pattaya, mereka diberitahu untuk bekerja sebagai pelacur dan jika mereka enggan, kononnya mereka akan diserang ataupun dirogol.
Kes ini bermula dengan penangkapan Encik Jassem Mohammad Abdulla Almazoree berumur 33 dari Iran maklumat berikut daripada beberapa wanita Uzbekistan yang menuduh Encik Almazoree dan lagi 6 Iran membawa mereka ke Pattaya. Pasport mereka dirampas oleh Geng Iran yang akan mengambil komisen sebanyak 1,000 Baht dari setiap wanita apabila dibayar bagi setiap khidmat seks.

Leftenan Kolonel Polis Arun, Inspektor-in-Charge Polis Pelancong Pattaya mengetuai pegawainya ke hadapan Royal Garden Plaza di Pattaya Beach di mana mereka ditangkap Encik Almazoree yang kemudiannya disertai Polis Grand Niran Condo Soi Arunothai di mana wanita Uzbekistani menginap. Mereka mengenal pasti Encik Almazoree sebagai salah satu daripada ahli-ahli geng Pemerdagangan Manusia yang dikatakan. Dia kemudiannya didakwa berhubung kejadian itu dan Polis sedang mencari ahli-ahli kumpulan yang lain yang masih bebas dan dikatakan di anggotai dalam jumlah yang besar..

No comments:

Search This Blog

Archives

PING BUSUK

APESAL TENGOK JER...