Allah Subhanahu wa Ta’ala berfirman: “Wahai Muhammad, ingatlah ketika datang pertolongan Allah dan kemenangan bagimu. Engkau menyaksikan manusia masuk Islam berbondong-bondong. Wahai Muhammad, karena itu bertasbihlah kamu untuk menyatakan syukur kepada Tuhanmu dan mohonlah ampun kepada-Nya. Sungguh Tuhanmu sangat lapang dalam memberikan ampunan kepadamu.” (An Nashr, 110: 1-3)

KAWE_KAWE AMBO

Monday, 13 June 2011

USOP WILCHA JADI DJ


BUKAN main popular lagi Usop Wilcha sekarang. Selepas muncul dalam filem Mamat Khalid, Hantu Kak Limah Balik Rumah, namanya asyik menjadi sebutan.

Baru kini tuah Usop datang jadi CAK harap pandai-pandailah Usop atau nama sebenarnya, Syed Mohamad Asri (nama komersial Shy8) menangani populariti yang mendadak itu.

Jangan pula Usop tergelincir dari landasan, maklum saja ada kala pujian dan sanjungan itu boleh membuatkan manusia ‘lemas’ dan akhirnya tenggelam. Namun CAK yakin Usop bukan orang begitu kerana dia bukan orang baru dalam industri.

Terbaru, CAK dengar suara Usop akan berkumandang di saluran ‘terhangat’ iaitu di Hotfm. Wah! Jadi DJ pula Usop sekarang.

Namun CAK tak pasti bila dia akan menyertai keluarga Hotfm. Barangkali ia juga antara strategi stesen radio itu untuk menaikkan rating pendengarnya.

Tak kisahlah Usop, tengah laku ini, gunakan segala peluang yang diberikan itu dengan sebaik-baiknya.


Bagaimanapun, CAK dapat tahu Usop akan bergandingan dengan tiga lagi DJ radio itu pada masa sama. Mmm... kalau dah empat DJ sekali bertugas serentak, siapa yang akan bercakap dulu.

Nanti ada yang bercakap sepatah sorang. Kalau tak kena gaya, riuh rendah jadinya dan pendengar tak tahu hendak dengar yang mana satu. Jangan pula nanti timbul isu ada yang ‘overshadow’ sesama sendiri.

Apapun, kita tunggulah kemunculan Usop di Hotfm, moga tambah membaralah hendaknya.

No comments:

Search This Blog

Gadget

This content isn't available over encrypted connections yet.

Archives

PING BUSUK

APESAL TENGOK JER...