Allah Subhanahu wa Ta’ala berfirman: “Wahai Muhammad, ingatlah ketika datang pertolongan Allah dan kemenangan bagimu. Engkau menyaksikan manusia masuk Islam berbondong-bondong. Wahai Muhammad, karena itu bertasbihlah kamu untuk menyatakan syukur kepada Tuhanmu dan mohonlah ampun kepada-Nya. Sungguh Tuhanmu sangat lapang dalam memberikan ampunan kepadamu.” (An Nashr, 110: 1-3)

KAWE_KAWE AMBO

Thursday, 17 February 2011

POKOK AJAIB BERBUAHKAN MANUSIA

Pokok ajaib mengeluarkan buah seperti manusia,pelik tapi benar.Nareepol tree atau pokok nareepol sangat pelik kerana mengeluarkan buah seperti manusia.Dalam bahasa Thai Naree bermaksud perempuan atau wanita manakala pol pula bermaksud pohon atau pokok atau dalam bahasa melayu disebut juga buah,lalu digelarkan pokok perempuan.Buahnya berbentuk seperti perempuan sedang bergayut,apa tak percaya....cuba tengok kat bawah ni..

Pada pandangan kasar ia berbentuk seperti perempuan sedang tergantung seperti buah mangga tapi ia tetap menjadi misteri oleh penduduk sekitar.Menurut ceritanya lagi bunganya begitu manis tapi buahnya mustahil untuk dimakan,tapi mengapa...entah aku pun tak tahu.
Pokok ini terletak disuatu kawasan atau tempat yang dipanggil Petchaboon di Thailand.Anda boleh melihat pokok ini sendiri di Petchaboon lebih kurang 500kms dari ibu kota Bangkok.

No comments:

Search This Blog

Gadget

This content isn't available over encrypted connections yet.

Archives

PING BUSUK

APESAL TENGOK JER...