Allah Subhanahu wa Ta’ala berfirman: “Wahai Muhammad, ingatlah ketika datang pertolongan Allah dan kemenangan bagimu. Engkau menyaksikan manusia masuk Islam berbondong-bondong. Wahai Muhammad, karena itu bertasbihlah kamu untuk menyatakan syukur kepada Tuhanmu dan mohonlah ampun kepada-Nya. Sungguh Tuhanmu sangat lapang dalam memberikan ampunan kepadamu.” (An Nashr, 110: 1-3)

KAWE_KAWE AMBO

Friday, 25 February 2011

KRISIS DI LIBYA-APA KESAN NYA

Krisis di Libya,apa kesan nya terhadap kita.Kesan ketara yang kita lihat kenaikkan harga minyak mentah dunia yang kini telah menjangkau USD100 se-tong.Menurut sumber berita dari Associated Press(AP),pada petang rabu waktu tempatan atau pagi khamis waktu dunia(WIB),harga minyak mentah naik lebih dari empat persen menjadi USD100 se-tong.Di bursa London harga minyak mentah melonjak sehingga USD111,25 se-tong.


Menurut kata penganalisa ekonomi kenaikkan tersebut berpunca dari pergolakkan anti rejim Muammar Ghadafi
diLibya.Libya adalah antara pembekal minyak mentah dunia(2peratus),pergolakkan itu juga turut menganggu negara tetangga pengeluar minyak mentah.

Persoalannya adakah minyak akan naik lagi kat negara kita,tapi jaminan telah diberi oleh menteri berkenaan harga minyak tak akan naik.tapi entah lah....malas
 nak cakap,tunggu,lihat dan rasa.

No comments:

Search This Blog

Gadget

This content isn't available over encrypted connections yet.

Archives

PING BUSUK

APESAL TENGOK JER...