Allah Subhanahu wa Ta’ala berfirman: “Wahai Muhammad, ingatlah ketika datang pertolongan Allah dan kemenangan bagimu. Engkau menyaksikan manusia masuk Islam berbondong-bondong. Wahai Muhammad, karena itu bertasbihlah kamu untuk menyatakan syukur kepada Tuhanmu dan mohonlah ampun kepada-Nya. Sungguh Tuhanmu sangat lapang dalam memberikan ampunan kepadamu.” (An Nashr, 110: 1-3)

KAWE_KAWE AMBO

Tuesday, 15 November 2011

SUBHANALLAH,ULAR PUN BOLEH TERBANG

Kalau dibarat manusia boleh terbang tapi kat kelantan ada ular boleh terbang.Di USA ada superman,di Jepun ada Ultraman...di kelantan pula ada Kadirman...oop!!! tersasul pulak,maksud aku ada ular boleh terbang.Orang kelantan biasa gelarkan(namakan) ular ini 'kadir wat', tapi dalam bahasa standard tak tahulah,yang pasti nama sebenar ular ini 'Paradise Tree Snake'.Ular ini bukan ada kat kelantan sahaja tapi seluruh asia.

Kenapa ular ini boleh terbang,ular ini boleh terbang kerana sifat semulajadi di cipta oleh Allah dapat meleperkan tubuhnya seperti pita.Ia mempunyai 200 gigi yang tidak digunakan untuk mengunyah,tapi untuk mencengkam mangsa.Ia mampu terbang sehingga 100 meter pada kawasan hutan yang dilitupi daun.

No comments:

Search This Blog

Gadget

This content isn't available over encrypted connections yet.

Archives

PING BUSUK

APESAL TENGOK JER...