Allah Subhanahu wa Ta’ala berfirman: “Wahai Muhammad, ingatlah ketika datang pertolongan Allah dan kemenangan bagimu. Engkau menyaksikan manusia masuk Islam berbondong-bondong. Wahai Muhammad, karena itu bertasbihlah kamu untuk menyatakan syukur kepada Tuhanmu dan mohonlah ampun kepada-Nya. Sungguh Tuhanmu sangat lapang dalam memberikan ampunan kepadamu.” (An Nashr, 110: 1-3)

KAWE_KAWE AMBO

Thursday, 24 November 2011

OPS TIONG,TAHAN AWANG BLACK


KUALA LUMPUR – Pergerakan aktif dan licik Awang Hitam yang menjadikan negara ini sebagai pusat kegiatan penipuan terutamanya melalui Internet digempur polis menyebabkan 76 orang, kebanyakannya warga Afrika, ditahan dalam Ops Tiong di sini kelmarin.
Dalam operasi besar-besaran selama enam jam bermula pada pukul 11.30 malam itu, sebahagian daripada warga asing yang ditahan itu didapati terlibat dalam jenayah seperti penipuan Internet, black money dan penghantaran bungkusan. 


Ops Tiong melibatkan tiga kawasan iaitu di Sentul, Kepong dan Ampang yang diketuai oleh Ketua Penolong Pengarah (Operasi), Jabatan Siasatan Jenayah Komersial (JSJK) Bukit Aman, Asisten Komisioner Rohaimi Md. Isa dijalankan selepas risikan selama hampir tiga bulan sejak Ogos lalu.

No comments:

Search This Blog

Gadget

This content isn't available over encrypted connections yet.

Archives

PING BUSUK

APESAL TENGOK JER...