Allah Subhanahu wa Ta’ala berfirman: “Wahai Muhammad, ingatlah ketika datang pertolongan Allah dan kemenangan bagimu. Engkau menyaksikan manusia masuk Islam berbondong-bondong. Wahai Muhammad, karena itu bertasbihlah kamu untuk menyatakan syukur kepada Tuhanmu dan mohonlah ampun kepada-Nya. Sungguh Tuhanmu sangat lapang dalam memberikan ampunan kepadamu.” (An Nashr, 110: 1-3)

KAWE_KAWE AMBO

Tuesday, 13 September 2011

KAPAL SELAM BUATAN SENDIRI

Ganas betul Mamat ni,kepala otak memang baik.Inilah manusia yang berjaya mengunakan otak dengan sepenuhnya,kenapa orang kita tak terfikir untuk berbuat seperti abang kita ni.

Tao Xiangli pencipta amatur berusia 34 tahun dari negara China telah menghabiskan masa selama dua tahun untuk membina kapal selam buatan sendiri,dan akhirnya dia telah berjaya membuka mata orang setelah ciptaannya itu berjaya di uji pada 2 september dan berfungsi dengan baik seperti apa yang diharapkan.

Kapal selam tersebut mempunyai sebuah periskop,motor elektrik,mano meter,dua kipas dan tangki kawalan.Kapal selam tersebut telah di uji di sebuah tasek di luar Beijing,kos keseluruhan ialah sebanyak  $4.385.
Photo by Reuters

No comments:

Search This Blog

Gadget

This content isn't available over encrypted connections yet.

Archives

PING BUSUK

APESAL TENGOK JER...