Allah Subhanahu wa Ta’ala berfirman: “Wahai Muhammad, ingatlah ketika datang pertolongan Allah dan kemenangan bagimu. Engkau menyaksikan manusia masuk Islam berbondong-bondong. Wahai Muhammad, karena itu bertasbihlah kamu untuk menyatakan syukur kepada Tuhanmu dan mohonlah ampun kepada-Nya. Sungguh Tuhanmu sangat lapang dalam memberikan ampunan kepadamu.” (An Nashr, 110: 1-3)

KAWE_KAWE AMBO

Thursday, 28 April 2011

TIGER LADY YANG SEXY

Tiger-Enigma's Ex Wife, itulah gelaran bagi wanita misteri ini,atau nama glamour nya ialah Tiger Lady. Semakin hari manusia semakin pelik,elok-elok dah jadi manusia nak jadi macam haiwan pula.Tiger Lady
adalah diantara 12 orang yang  yang tersenarai dalam  "12 Most Extreme Modified People". Seluruh badanya dipenuhi dengan tatoo yang berbentuk seperti harimau.Wanita ini bekerja disebuah pusat membuat tatoo di  Austin,Texas.

Perlu diperjelas memakai tatoo bagi  orang islam adalah haram,tapi ramai artis islam kat Malaysia yang memakai tatoo.Walaupun tatoo tersebut   adalah tatoo pakai buang,oleh kerana merasa bangga dengan budaya orang barat dan dengan niat menirunya adalah juga haram.              
                                     Ini adalah tatoo seorang penyanyi tersohor kat Malaysia 
                                                       status agama tak leh nak pastikan
                                                                 



Ini gambar berita yang pernah mengejutkan kita,yang berlaku pada tahun 2010 dan keluar kat Harian Metro.Gelagat remaja kita amat membimbangkan,bila ditangkap,disoal siasat katanya untuk menambah rangsangan pada pasangan lelaki bila melakukan sex dan semestinya adalah perlakuan zina.Mereka sememangnya tidak mengetahui soal halal haram,mungkin kerana kejahilan agama yang berpunca dari gagalnya kedua ibu-bapanya mendidik anak-anak atau kerana suka
menonton filem-filem lucah.Persekitaran juga memain peranan penting kerana ia menjadi agen pemangkin pendidikan yang tidak formal,maksudnya bila melihat rasa ingin meniru tanpa mempersoalkan adakah ia boleh atau tidak.Kerana itu rasanya sudah sampai masanya untuk pihak berkuasa khususnya KDN,segala bahan-bahan bacaan yang di impot perlulah dibuat pemantauan,begitu juga filem-filem yang rasanya bercanggah dengan agama dan peradaban tak perlu dibawa masuk,jangan terlalu memikirkan keuntungan bagi pihak yang tertentu sahaja,kita perlu memikirkan bagaimana rosaknya masyarakat yang beragama islam hari ini,jangan sampai ketahap yang meruncing baru nak mencegah,bab kata
orang cerdik pandai "mengcegah adalah lebih baik dari mengubati".

No comments:

Search This Blog

Loading...

Gadget

This content isn't available over encrypted connections yet.

Archives

PING BUSUK

APESAL TENGOK JER...