Allah Subhanahu wa Ta’ala berfirman: “Wahai Muhammad, ingatlah ketika datang pertolongan Allah dan kemenangan bagimu. Engkau menyaksikan manusia masuk Islam berbondong-bondong. Wahai Muhammad, karena itu bertasbihlah kamu untuk menyatakan syukur kepada Tuhanmu dan mohonlah ampun kepada-Nya. Sungguh Tuhanmu sangat lapang dalam memberikan ampunan kepadamu.” (An Nashr, 110: 1-3)

KAWE_KAWE AMBO

Tuesday, 17 January 2012

KERANA ARAK WANITA BOGEL DIATAS BUMBUNG KERETA

Inilah padahnya bila mabuk,hilang pertimbangan hilang maruah, hilang segala-galanya.Ini kisah yang berlaku di Pattaya,seorang pekerja bar hilang pertimbangan bila terlalu banyak minum.

Kejadian berlaku pada awal pagi jumaat(5.am) menyebabkan berlaku kesesakkan.Kun Sukontra,36 tahun berdiri diatas bumbung kereta Mazda berwarna putih tanpa pakaian yang menutupi tubuhnya.Kehadiran anggota polis lelaki gagal berbuat apa-apa,     namun seorang wanita telah membantu mengheret wanita tersebut kedalam kereta polis bantuan.
sutatip khun
Wanita itu adalah adik kepada wanita tersebut, Sutatip Khun,29 tahun,tambahnya lagi kakaknya sering berbuat demikian bila terlalu banyak minum,inilah contoh yang boleh kita ambil dan hikmahnya mengapa islam melarang penganutnya meminum arak.Kata adiknya lagi dia tidak melihat kakaknya berbogel sebelum ini,kalau dia mabuk biasanya dia dibawa kebelakang bar untuk ditenteramkan dan pulih dari ketagihan.(pattayaone.net) 

No comments:

Search This Blog

Gadget

This content isn't available over encrypted connections yet.

Archives

PING BUSUK

APESAL TENGOK JER...