Allah Subhanahu wa Ta’ala berfirman: “Wahai Muhammad, ingatlah ketika datang pertolongan Allah dan kemenangan bagimu. Engkau menyaksikan manusia masuk Islam berbondong-bondong. Wahai Muhammad, karena itu bertasbihlah kamu untuk menyatakan syukur kepada Tuhanmu dan mohonlah ampun kepada-Nya. Sungguh Tuhanmu sangat lapang dalam memberikan ampunan kepadamu.” (An Nashr, 110: 1-3)

KAWE_KAWE AMBO

Tuesday, 19 March 2013

PASAR MALAM BANGLA


Melaka: Seorang pendatang asing tanpa izin warga Bangladesh menyorok hampir sejam dalam longkang berlumpur selepas tapak pasar malam digelar ‘Pasar Malam Bangladesh’ tempatnya berniaga diserbu Jabatan Imigresen, kelmarin.
Difahamkan ketika serbuan kira-kira jam 5 petang di pasar malam di Kawasan Perindustrian Bukit Rambai, lelaki berusia 36 tahun itu yang menjadi tauke sayur berkenaan leka melayan pelanggan.
Foto 
Sementara itu, Pengarah Jabatan Imigresen negeri Kamalludin Ismail berkata, lelaki itu antara 50 pendatang asing tanpa izin termasuk lima wanita berusia 19 hingga 42 tahun yang ditahan pihaknya dalam dua serbuan berasingan di pasar malam berkenaan dan di Melaka Sentral.
Kat Malaysia ni usahkan Bangla,macam-macam bangsa pun dok ada,tak payah bising la pasal kita dok import  mai, kata tak ada boroh kat negara kita,so...terima la seadanya.

No comments:

Search This Blog

Archives

PING BUSUK

APESAL TENGOK JER...