Allah Subhanahu wa Ta’ala berfirman: “Wahai Muhammad, ingatlah ketika datang pertolongan Allah dan kemenangan bagimu. Engkau menyaksikan manusia masuk Islam berbondong-bondong. Wahai Muhammad, karena itu bertasbihlah kamu untuk menyatakan syukur kepada Tuhanmu dan mohonlah ampun kepada-Nya. Sungguh Tuhanmu sangat lapang dalam memberikan ampunan kepadamu.” (An Nashr, 110: 1-3)

KAWE_KAWE AMBO

Monday, 4 March 2013

BAHAYAKAN MASA DEPAN SABAH

Lebuh raya rakyat: Ku Li nasihat Kelantan bincang Pusat

SHAH ALAM – Insiden yang berlaku di Lahad Datu, Sabah, perlu dipandang serius kerana boleh membahayakan masa depan negeri itu.

Ahli Parlimen Gua Musang, Tengku Razaleigh Hamzah berkata, kegagalan mempertahankan sempadan negara daripada pencerobohan asing dikhuatiri akan berulang lagi pada masa depan.

“Rampasan wilayah kita tanpa pengetahuan atau langkah untuk mencegahnya mendatangkan kerisauan kepada rakyat Malaysia terutamanya di Sabah. Integriti dan keselamatan Sabah telah dicabar.


“Peristiwa sebegini mungkin berulang lagi. Rakyat Sabah dan negeri mereka perlu dilindungi sebagai tanggungjawab politik,” kata veteran politik itu semalam.

Beliau berharap seluruh rakyat Malaysia memberi sokongan kepada penduduk Sabah dalam menghadapi situasi getir itu.

No comments:

Search This Blog

Gadget

This content isn't available over encrypted connections yet.

Archives

PING BUSUK

APESAL TENGOK JER...