Allah Subhanahu wa Ta’ala berfirman: “Wahai Muhammad, ingatlah ketika datang pertolongan Allah dan kemenangan bagimu. Engkau menyaksikan manusia masuk Islam berbondong-bondong. Wahai Muhammad, karena itu bertasbihlah kamu untuk menyatakan syukur kepada Tuhanmu dan mohonlah ampun kepada-Nya. Sungguh Tuhanmu sangat lapang dalam memberikan ampunan kepadamu.” (An Nashr, 110: 1-3)

KAWE_KAWE AMBO

Monday, 11 March 2013

KERETA TERBAKAR KETIKA BUAT PROJEK

Menggerunkan bila melihat gelagat remaja islam pada hari ini,mabuk,dadah dan berzina berluasa,malah menjadi satu tred.Lebih kurang pukul 11 malam orang ramai yang sedang makan terkejut dengan bunyi siren bomba dan polis,mungkin ada kebakaran bisik mereka,tetapi kedua kenderaan tersebut menuju ke sawah padi dan yang hairannya tak ada rumah kat kat situ.

Di pendekkan cerita rupanya ada kereta yang terbakar tanpa disedari oleh pasangan yang sedang buat projek.Menurut SRS yang bertugas pada malam itu dia berkali-kali mengetuk pintu kereta untuk memberitahu yang kereta tersebut terbakar,tapi apa nak buat...pasal dah terlampau nikmat yang dicari secara haram(zina),setelah sedar yang mereka di kepung,dengan spontan ia cuba melarikan diri tetapi terjatuh kedalam bendang tersebut.

 RENTUNG
 INILAH LALUAN UTAMA PENZINA
KAWASAN INI MEMANG TERKENAL SEBAGAI PORT MAKSIAT

Setelah peronda dan bommba tiba pasangan tersebut keluar.Pihak polis telah menghubungi keleuarga pihak perempuan(kereta milik bapa perempuan), menurut kata bapa perempuan tersebut anaknya keluar pergi shopping.Bila memikirkan kejadian tersebut ia amat menakutkan,apa nak jadi dengan remaja kita pada hari ini,dan bagaimana agaknya kalau mereka berdua mati terbakar di dalam kereta....jadikankan kisha ini sebagai tauladan wahai remaja islam yang berbangsa melayu,jaga maruah agama,keluarga....

No comments:

Search This Blog

Archives

PING BUSUK

APESAL TENGOK JER...