Allah Subhanahu wa Ta’ala berfirman: “Wahai Muhammad, ingatlah ketika datang pertolongan Allah dan kemenangan bagimu. Engkau menyaksikan manusia masuk Islam berbondong-bondong. Wahai Muhammad, karena itu bertasbihlah kamu untuk menyatakan syukur kepada Tuhanmu dan mohonlah ampun kepada-Nya. Sungguh Tuhanmu sangat lapang dalam memberikan ampunan kepadamu.” (An Nashr, 110: 1-3)

KAWE_KAWE AMBO

Tuesday, 14 August 2012

SENATOR THAI TERTEMBAK BEKAS ISTERI DAN SETIAUSAHA PERIBADI


 
BANGKOK - Seorang ahli politik Thailand secara tidak sengaja melepaskan tembakan menggunakan mesingan, menyebabkan bekas isteri dan setiausaha peribadinya mati ketika sedang menjamu selera di sebuah restoran di utara negara itu.
Ketika kejadian, Senator Boonsong Kowawisarat sedang menikmati makan malam bersama Chanakarn Detkard dan empat yang lain, kelmarin.
Dia dilaporkan mengeluarkan mesingan  Uzi 9mm dan secara tidak sengaja melepaskan tembakan, kata polis.
"Senjata Senator Boonsong tiba-tiba melepaskan tembakan ketika dia hendak meletakkan senjatanya dalam kasing. Tembakan terkena setiausahanya yang turut berada bersamanya ketika makan malam," kata Lt Kol. Polis Choosak Pulsawat dipetik CNN.
Ahli politik itu dari wilayah Hong Song, berhampiran Myanmar, dikatakan berpisah buat sementara tetapi kebelakangan ini hidup bersama.
Laporan itu menyebut polis pada awalnya mahu mendakwa Boonsong kerana menyebabkan kematian dengan cuai tetapi tidak boleh menahannya kerana Parlimen Thailand sedang bersidang.
Dia boleh ditahan jika Parlimen membenarkan.
Laporan Bangkok Post dipetik berkata jika disabitkan kesalahan, senator itu boleh dihukum penjara 10 tahun dan didenda 20,000 baht.
 

No comments:

Search This Blog

Gadget

This content isn't available over encrypted connections yet.

Archives

PING BUSUK

APESAL TENGOK JER...