Allah Subhanahu wa Ta’ala berfirman: “Wahai Muhammad, ingatlah ketika datang pertolongan Allah dan kemenangan bagimu. Engkau menyaksikan manusia masuk Islam berbondong-bondong. Wahai Muhammad, karena itu bertasbihlah kamu untuk menyatakan syukur kepada Tuhanmu dan mohonlah ampun kepada-Nya. Sungguh Tuhanmu sangat lapang dalam memberikan ampunan kepadamu.” (An Nashr, 110: 1-3)

KAWE_KAWE AMBO

Thursday, 18 October 2012

LAMAN SOSIAL KONGSI CERPEN LUCAH


POH: Laman sosial facebook dikesan menjadi sasaran terbaru remaja tempatan mendapatkan akses percuma kepada laman web atau blog cerpen lucah dari negara jiran, Indonesia serta tempatan.

Pengguna Internet terutama remaja belasan tahun hanya perlu ‘like’ atau ‘suka’ pada akaun lucah terbabit sebelum berpeluang ‘menikmati’ paparan cerpen lucah dalam talian secara percuma.

Lengkap dengan gambar pornografi dan aksi seks pasangan, akaun laman sosial berkenaan mempunyai ribuan pengikut apabila masing-masing memiliki purata pengguna facebook melebihi 1,000 orang bagi setiap akaun.


Bagi menarik perhatian, setiap akaun meletakkan gambar peribadi menggiurkan termasuk gambar gadis tidak berpakaian dan separuh bogel.

Selain itu, akaun facebook cerpen lucah terbabit memaparkan pautan kepada blog dan laman web lucah dengan setiap pengguna perlu memasukkan nama dan kata laluan sama seperti digunakan laman facebook.


Semalam, Harian Metro mendedahkan segelintir remaja menyalahgunakan telefon bimbit pintar untuk melayari laman web cerpen lucah lengkap bergambar dari negara jiran termasuk Indonesia dengan langganan RM17 seminggu.



Namun, laman web atau blog cerpen lucah ditawarkan menerusi laman facebook itu tidak mengenakan bayaran langganan, sebaliknya boleh diakses percuma dengan syarat mereka perlu memiliki akaun laman sosial itu.

Tinjauan Harian Metro mendapati wujud ratusan akaun facebook menawarkan akses kepada cerpen lucah yang kebanyakannya menggunakan kata nama ‘cerita seks Melayu’; cerita seks dewasa dan cerita seks remaja 17+. Sementara itu, jurucakap SKMM ketika dihubungi semalam berkata, pihaknya tidak mempunyai hak mengawal dan menutup akaun facebook kerana bukan di bawah bidang kuasa mereka.

APA NAK BISING-BISING,DALAM BBLOG DAN AKHBAR PUN BANYAK GAMBAR LUCAH..CONTOHNYA IKLAN UBAT KUAT DAN UBAT KURUS..TAK LUCAH KE MACAM NI???


No comments:

Search This Blog

Loading...

Gadget

This content isn't available over encrypted connections yet.

Archives

PING BUSUK

APESAL TENGOK JER...