Allah Subhanahu wa Ta’ala berfirman: “Wahai Muhammad, ingatlah ketika datang pertolongan Allah dan kemenangan bagimu. Engkau menyaksikan manusia masuk Islam berbondong-bondong. Wahai Muhammad, karena itu bertasbihlah kamu untuk menyatakan syukur kepada Tuhanmu dan mohonlah ampun kepada-Nya. Sungguh Tuhanmu sangat lapang dalam memberikan ampunan kepadamu.” (An Nashr, 110: 1-3)

KAWE_KAWE AMBO

Tuesday, 20 August 2013

RAMAI ORANG MALAYSIA BELI PISTOL DI DANNOK THAILAND

Foto

Dannok (Selatan Thailand): “Ramai orang Malaysia datang beli macam-macam pistol seperti jenis Glock dan Sig Sauer di kedai saya. Memang ia pistol tiruan tapi kalau diletak bersebelahan pistol sebenar, sukar nak bezakan.
“Mudah saja nak bawa pistol ini masuk ke Malaysia. Selepas beli, simpan di pekan ini dua tiga hari sebelum datang balik naik kereta lain dan membawanya masuk Malaysia.” 
Demikian kata seorang peniaga pistol angin atau ‘airsoft gun’ di pekan ini ketika mendedahkan mengenai pembelian senjata tiruan itu oleh ramai rakyat Malaysia yang datang melancong.

Lelaki berusia 30-an itu yang mahu dikenali sebagai Sam berkata, pistol ituyang didakwanya dibuat di Taiwan dan China dijual dengan harga RM700 hingga RM950 mengikut jenis dan kelengkapan dikehendaki.
Foto
PELBAGAI jenis pistol angin dijual di kedai di sekitar pekan Dannok

“Harga pistol angin mahal sikit sebab diperbuat daripada besi, tahan lasak. Selain pistol, saya juga menjual peluru atau palet pistol diperbuat daripada bebola besi, serta aksesori pistol angin termasuk teropong mirip penembak tepat serta gas mampatan,” katanya.

No comments:

Search This Blog

Archives

PING BUSUK

APESAL TENGOK JER...