Allah Subhanahu wa Ta’ala berfirman: “Wahai Muhammad, ingatlah ketika datang pertolongan Allah dan kemenangan bagimu. Engkau menyaksikan manusia masuk Islam berbondong-bondong. Wahai Muhammad, karena itu bertasbihlah kamu untuk menyatakan syukur kepada Tuhanmu dan mohonlah ampun kepada-Nya. Sungguh Tuhanmu sangat lapang dalam memberikan ampunan kepadamu.” (An Nashr, 110: 1-3)

KAWE_KAWE AMBO

Sunday, 29 September 2013

TELEKOM YANG BENGAP LAGI DUNGU

Aku memang geram habis dengan Telekom ni,buat kerja SEPERTI melepaskan batuk di tangga.Bayangkan dalam sebulan kadang-kadang hanya purata 10 hingga 15 hari aku dapat guna internet,masalah ini sejak dari bulan jun 2013 hingga berlarutan sampailah sekarang,untuk pengetahuan pihak TM hampir setiap bulan ada saja repot yang aku buat(telepon bunyi bising dan internet putus-putus), tapi tahukah di kau wahai TM masalah ini gagal di atasi dan berkali-kali dah kabel di ganti.Mungkin kabel yang di ganti itu tidak rosak sebabnya masalah aku masih berlarutan sehingga kin.Aku terpaksa bayar satu perkhidmatan yang meloyakan(sebab aku tak dapat guna)

Untuk pengetahuan pihak TM pada 5 haribulan september satu lagi bala menimpa bila berlaku kecurian kabel yang membabitkan 15 pengguna termasuk aku.Satu repot telah di buat(maaf no repot hilang).Selepas 2 minggu tiada sebarang maklumat dari pihak TM sehinggalah aku terima satu SMS,mengikut katanya semuanya akan selesai pada 15 sept. 2013,tapi janji tinggal janji.Pada 23 sept. 2013 barulah dapat guna,tapi masalah lama masih berulang-ulang,tak sampai pun satu hari telepon bunyi bising dan internet kadang-kadang dapat,buat lagi satu repot pada 24 sept.2013(no repot:1-7037348250).Aku telepon  teknisi Tm katanya kabel rosak.Hairan juga aku selalunya kael rosak.

Satu SMS dari TM aku terima katanya kes ini settle pada hari sabtu 28 sept.2013,tapi janji di capati lagi,aku kena kelentong lagi.Kau bayangkan dan cuba kita dalam bulan september 2013 berapi hari yang dapat aku guna.....TOLONG SETTLE KES INI SECEPAT MUNGKIN SEBELUM AKU AMBIL TINDAKAN...  

No comments:

Search This Blog

Archives

PING BUSUK

APESAL TENGOK JER...